
JÄLKIÄ
Kuvia kauneudesta, tarinoita väkivallasta
Jälkiä on eri medioita yhdistävä näyttelykokonaisuus, jonka taustalla ovat Mylène Meursault'n traumaattiset lapsuuden ja nuoruuden kokemukset. Mylènellä oli väkivaltaiset vanhemmat, ja hän oli päivittäisen fyysisen ja psyykkisen terrorin kohteena aina siihen asti, kun hän karkasi 17-vuotiaana kotoaan.
Jälkiä-näyttelyssä on kolme sisäkkäistä tasoa. Uloimman kerroksen muodostavat Mylène Meursault'n valokuvat sekä kuvat, joissa hän on ollut mallina.
Näyttelytilan keskellä on sivuiltaan 2,8-metrinen kuutio, jonka ulkoseinillä on Meeri Koutaniemen ottamat Mylène Meursault'n kasvokuvat. Kuution sisällä, näyttelyn ytimessä, on puolestaan jatkuva, 18 videoklipistä koostuva puolituntinen, jossa Mylène Meursault kertoo väkivaltakokemuksistaan.
Jälkiä-konsepti on syntynyt Mylène Meursault'n, Meeri Koutaniemen ja Mikko Keinosen yhteistyönä. Sen tekemistä ovat tukeneet Etelä-Savon taidetoimikunta ja Heinäveden kunta.
Jälkiä tehtiin ensimmäisen kerran Heinävedelle kesällä 2015, minkä jälkeen se on kiertänyt Kanneltalossa Helsingissä, Galleri Zebrassa Karjaalla, Valtakatu 5000 -tapahtumassa Lappeenrannassa, Warkauden Ruukissa, Minna Canthin talossa Kuopiossa ja Poleenissa Pieksämäellä.

